Rotor vzw-asbl

Interior design for the Vlaams Theater Instituut (VTI)

The initial commission was a request to design new furniture for the VTI. In our proposal, we suggested shifting focus: rethinking the lighting installation instead of replacing the furniture.

The final project consisted of a series of interventions. We repositioned the existing fluorescent lights to create homogenous lighting over the whole floor. We added vertical lighting to illuminate an exhibition wall, and added a flexible system of movable pendant lamps for individual desk lighting.

Commissioned by the VTI

Designed and realized by Benjamin Lasserre, Tristan Boniver, Maarten Gielen & Lionel Devlieger



Unless specified otherwise, text and images are published under Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.0 license by Rotor. For press inquiries please contact press@rotordb.org