Rotor vzw-asbl

Centredufestivalcentrum KFDA09

Rotor designed an ambitious project for Les Brigittines. With only modest means at our disposal, we entirely revamped the arts centre Les Brigittines. A spacious mezzanine is built in the hall, offering visitors a surprising view of the arts centre itself and the railway line, while a terrace stretches out at the entrance of the building.

Since the festival centre is a temporary installation, we have opted for a design that takes into account the future destination of the materials used in its creation. We worked with rented prefab elements used as formwork in the building industry, and different kinds of wood waste are used for finishings, for instance melaminated chipboard from unmarketable furniture was used as flooring. In this way, the large structures will leave hardly any supplementary waste after the festival.

Download interview with Maarten Gielen & Lionel Devlieger.

Designed and realized by Maarten Gielen, Benjamin Lasserre, Melanie Tamm and Lionel Devlieger for Rotor, commissioned by Kunstenfestivaldesarts , mounted in team with Jean-François Wyseur (http://arts-scenic.be).

With help of Alice Versieux, Julien Vergieux, Hebic, Televil, Coffral, Moose Office, Zinneke vzw, Michael Ghyoot and Christophe Wullus.





















Unless specified otherwise, text and images are published under Creative Commons Attribution-Noncommercial-Share Alike 2.0 license by Rotor. For press inquiries please contact press@rotordb.org